Welkom   Nieuwste uitgaven   Informatie over de auteurs en links   Contact   Algemene voorwaarden   Pagina van de uitgever   Op weg naar het schilderen van mijn eerste icoon  
 
 
De auteur van dit boek, de heilige Lucas de Belijder (zijn wereldlijke naam was Valentin Yasenetsky-Voyno), is een Russische heilige uit de twintigste eeuw. Hij werd geboren op 27 april 1877 te Kertj, Krim en is ontslapen in de Heer op 11 juni 1961 te Simferopol, Krim.  In november 1995 heilig verklaard door de Oekrainse Orthodoxe Kerk, in augustus 2000 eveneens door de Russisch -Orthodoxe Kerk. 
In de loop der jaren, na het overlijden van zijn beminde vrouw, legde hij de monastieke geloften af en werd vernoemd naar de heilige Evangelist Lucas; daarna werd hij tot bisschop gewijd. Na vele vervolgingen door de Sovjet autoriteiten en veroordelingen op valse gronden (o.a. door de geheime politie ontlokte valse getuigenissen van sommige collega’s, leerlingen en vrienden, maar ook gewone valse aangiftes ) en een verbanning voor vele jaren naar Siberië, boven de poolcirkel, werd hij uiteindelijk vrijgelaten en hij eindigde zijn dagen als aartsbisschop van Simferopol en Krim. Bij alle beproevingen bleef hij zijn Russisch-Orthodoxe geloof en zijn principes trouw, en zette zijn werk als arts en wetenschapper voort, ondanks de blindheid die hem de laatste jaren van zijn leven trof. 

De uitgever
Den Haag, juli 2016 

Uitgever: Gozalov Books, Den Haag
ISBN: 978-90-79889-48-8
Redacteur: Marijcke Tooneman 
Vertalers: Marijcke Tooneman en Guram Kochi
Correcties: nonnenklooster Portaïtissa te Trazegnies, België
Kaft: paperback, glans laminaat
Formaat: 140 x 216 mm
Aantal pagina’ s: 210 
Illustraties: 42 foto’s
Categorie: NUR 320, Literaire non-fictie algemeen
Informatie:
ISBN
: 978-90-79889-48-8
Auteur
: Heilige Lucas de Belijder van Simferopol
Kaft
: Paperback
Uitgever
: Gozalov Books te Den Haag
Prijsinformatie:
Prijs per ex.: € 16,50
Aantal: Bestellen

Standaard levertijd

3 tot met 7 werkdagen